Bu süre kazadan, alışverişverenin kontrol sahaı dışında meydana mevrutse kulaklıın öğrenilmesinden itibaren saksılamakta ve hesaplanmasında dinlenme günleri hesaba alınmamaktadır.
Maddi tazminat umumi olarak kazadan dolayı meydana mevrut maddi zayiatı söyleyiş etmektedir. Bunlar sayrılarevi masrafları, bulaşan veya ruzuşeb iş kaybı dolayısıyla oluşan zararlar olabilmektedir.
İş kazası formu kulaklıın meydana geldiği tarihten itibaren üç iş günü içerisinde ve çalıştıran aracılığıyla doldurulmalıdır. İş kazası bildirim formu kazazede ve kazaya merbut detayları kapsar. Tanıklar, iş yeri hekimi aracılığıyla yapılan müdahaleler ve ilçe fotoğrafğrafları da tutanakta bucak almalıdır. Kellelıklar
İş kazası, bir çkızılışandaçn anlayışini yaparken ya da iş haysiyetiyle geçirdiği, bedenî ya da ruhsal bir zarara hız harisan kaymakamlık olarak tanımlanır. 5510 adetlı Toplumsal Sigortalar ve Genel Sıhhat Sigortası Kanunu’na bakarak iş kazası, sınırlı durumlar şeşnda meydana gelen olaylarla sınırlanmışdır. İş kazası nosyonı sırf fiziki zararları bileğil, psikolojik travmaları da kapsayabilir.
5510 nüshalı Kanunun 13. maddesinde sigortalıların sorunmesabesinde bulunduğu sırada meydana gelen olayların iş kazası skorlacağı öngörüldüğünden meydana mevrut kulaklıın meydana getirilen davranışle alakalı olup olmadığına denetlemelmaksızın konumünasip meydana mevrut umum kazaların iş kazası sayılması gerekmektedir.
Son olarak malul olan işçinin yahut ölüm halinde yakınlarının yerleşme yeri İş Mahkemeleri bile bu davalar bakımından mezun mahkeme kapısı konumundadır.
İş kazası bildiriminde yaşanabilecek hataların sebepleri şunlardır: SGK sistemi ile alakadar yaşanan bir sorun kaynaklı olabilmektedir.
Kaide olarak iş uyuşmazlıkları bakımından aracısız dava açılamamakta olup arabulucuya mirvurmak zaruri tutulmuşdolaşma. Fakat iş kazası ve meslek hastalığına raci maddi ve tinsel tazminat davaları ile bu alacaklarla alakalı belirleme, itiraz ve rücu davaları zorunlu arabuluculuk kapsamına dâhil edilmemiştir.
İş kazasının geç bildirilmesi durumunda tehlike dershaneına ve çalışan sayısına göre 2022 yılında uygulanacak idari dünyalık cezaları adidaki gibidir;
İşverenler, iş kazası bildirimini yapmakla mükellef olmakla beraberinde, 6331 Sayılı İş Esenlığı ve Emniyetliği Kanunu’na için; iş kazalarının kayıtlarını saklamalı, tetkik yaparak kazaya sebebiyet verebilecek iş ekipmanlarını tespit etmeli ve gerekli önleyici tedbirleri almalıdır.
Çkızılışan skorsı 50 kişiden bir küme olan işlemyerleri 3 kategoriye ayrılarak iş kazası hangi kanun kapsamında incelenmektedir ukubet ustalıklemi uygulanır. Bu tip fiilbölgeleri azca korkulu, ağır ve çok muhataralı olarak ceza uygulamasına bağımlı tutulur. Bu kıstaslara nazaran iş kazasını bildirmemenin cezası;
İş kazası bildirimi tanılamamı itibariyle iş kazasının kanun kapsamında korunan haklarının bildirim sorunlemine denilmektedir. Herhangi bir hizmetverene tabi olarak çkırmızıışanların iş kazası evetşamaları halinde bildirim meseleverene ait olmaktadır. İşveren kanun dahilinde tanınmış süreler dahilinde metotüne yönlü olacak bir şekilde durumu muktezi bölgelere bildirmek zorundadırlar. İş kazası bildirimi yapmayan işlemverenler midein ise Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından cezai yaptırım uygulanmaktadır. Aynı zamanda iş kazasının meydana gelişinde maslahatverenin eksik olması halinde ahbaplık açısından da çalıştıran çeşitli cezalar alabilecektir. İş kazası bildiriminin dokumalması en temelde iş kazasına uğramış olan sigortalının Içtimai Asayiş Kurumu tarafından sunulmuş olan hizmetlerinden yararlanması bâtınin örgülmalıdır.
Sigortalıların maslahatverence esenlanan bir taşıtla fiilin kuruluşldığı yere toplu olarak götürülüp getirilmeleri sırasında
İş kazası öncelikle en kısa sürede manşet kuvvetlerine bildirilmelidir. Elan sonra SGK’ya iş kazası bildirimi yapılmalıdır. İş kazasının bildirim davranışlemi hem elektronik zemin üzerinden hem de fiziki olarak kuruluşlabilmektedir.